NY ŠKODA FABIA får 5 stjerner hos Euro NCAP

En kompakt bil kan sagtens være en sikker bil. Det beviser den nye ŠKODA FABIA, som har opnået de maksimale 5 stjerner hos Euro NCAP.

Hellere lille og vågen end stor og doven. Det ordsprog passer i den grad på den nye FABIA, som er vaks til at passe på passagererne. ŠKODAs mindste model, som kommer til Danmark i marts 2022, har nemlig fået de maksimale 5 stjerner hos Euro NCAP efter udførlige crashtest.

God beskyttelse af både børn og voksne

De mange stjerner er bl.a. opnået takket være FABIAs gode beskyttelse af både børn og voksne i bilen. Euro NCAP har givet den nye FABIA 85 procent af de mulige point for beskyttelsen af voksne passagerer og 81 procent for beskyttelsen af børn. Til sammenligning fik ENYAQ iV henholdsvis 94 og 89 procent i de kategorier, da ŠKODAs elektriske SUV i april opnåede de dengang hidtil højeste scorer efter de nye og skærpede testkrav.

Op til 9 airbags

Den nye FABIA er den første minibil fra ŠKODA, som er bygget på MQB-A0-platformen. Ikke alene har den gjort det muligt at designe klassens mest rummelige bil med særdeles god plads i både kabine og bagagerum. Platformen giver også mulighed for op til 9 airbags – inkl. sideairbags på bagsædet – og en kavalkade af sikkerhedsassistentsystemer, hvoraf nogle hidtil har været forbeholdt langt større biler.

Avanceret Travel Assist

Således har den nye FABIA som standard Front Assist med udvidet beskyttelse af fodgængere og cyklister samt Lane Assist. Men den fås også med Travel Assist, som kombinerer funktionerne fra flere assistentsystemer og automatisk tilpasser kørslen til vejforhold og trafiksituation. Af andre muligheder for tilvalg kan nævnes Park Assist og bakkamera.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk